Este una dintre cele mai simple rețete de clătite pe care le știu și care de fiecare dată îmi ies la perfecție…
Ingrediente:
- 200 g făină
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri ulei
- 250 ml apă minerală
- sare, 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm zahărul vanilat, sarea, zahărul și amestecăm bine.
2. Adăugăm apa minerală iar la final uleiul. Amestecăm bine până la omogenizare.
3. Coacem clătitele într-o tigaie încinsă, fără ulei. Gătim, la foc mic, pe ambele părți până se rumenesc frumos.
Poftă bună!
Rețeta #2 – Clătite cu bere – Pentru pasionații de clătite delicioase
Aluatul de clătite cu bere este foarte pufos și garantează reușita pentru această rețetă. Suntem obișnuiți să servim clătitele la desert, umplute cu diverse gemuri sau cu ciocolată.
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 ou
- 10 linguri făină
- 1 pahar apă
- 300 ml bere
- 1 praf de sare
- 3 linguri ulei
- zahar pudră / dulceață
Cum se prepară?
Se sparge oul într-un vas adânc, se adaugă făină cât cuprinde, se amestecă și apoi se subțiază cu apă rece și se continuă în acest mod până când se termină făina, apa și berea.
Când amestecul arată ca o smântână subțire, se adaugă un praf de sare și se lasă aluatul la rece, minimum 15 minute.
Clătitele se prăjesc în tigaia unsă cu puțin ulei, apoi se scot pe farfurie și se servesc umplute cu dulceață sau presărate cu zahăr pudră.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post