Pandișpanul este o prăjitură ce poate fi chiar una extrem de delicioasă dacă pui ingredientele care trebuie. Dacă faceți un pandișpan simplu atunci el poate fi baza unor delicioase prăjituri cu diverse creme. Dar, astăzi, vă prezint o rețetă ușoară de pandișpan cu fructe, de post…
Ingrediente:
- 500 gr fructe de pădure – congelate sau alte fructe din compot (trebuie lăsate la scurs)
- Jumătate de cană de ulei sau margarină
- 1 cană de apă minerală, 1 cană de zahăr, 1 praf de copt
- 2 căni jumătate de făină, zahăr vanilat
- Puțină sare, coajă de lămâie sau portocală
Mod de preparare:
- Se amestecă apa și zahărul până când este dizolvat complet, se adaugă zahărul vanilat, coaja de lămâie, sare și uleiul sau margarina.
- Faina se cerne împreună cu praful de copt și se pune peste compoziția lichidă și se amestecă până devine omogenă.
- Avem nevoie de o tavă de 29×39, o tapetăm cu hârtie de copt și punem compoziția în tavă, adăugăm fructele – și le împingem puțin în aluat, după care o dăm la cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu. Înainte de a o scoate din cuptor, introduceți o scobitoare să vedeți dacă este făcută.
Se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr și este gata de servire. Poftă bună!
Discussion about this post